Обратно към категорията

Удължават "Патронажна грижа" в община Тунджа

Добавено на: 12.05.2022 18:11
   

Община „Тунджа“ получи покана от Управляващия орган на ОП РЧР за удължаване срока на проект „Патронажна грижа+ в Община Тунджа“, финансиран по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-6.002-0148-C01 с още шест месеца, считано от 11.06.2022 г.

Над 130 лица с увреждания и възрастни, които не могат да се обслужват сами или поставени под карантина заради COVID-19 ще продължат да получават здравни и социални услуги в домовете си до края на годината по операция „Патронажна грижа+“.

Допълнителният финансова ресурс, който ще бъде предоставен на Община „Тунджа“, след сключване на допълнителното споразумение, ще е в размер на 191 546,09 лв., които са осигурени по механизма на Европейската комисия REACT-EU за възстановяване на държавите-членки на ЕС от пандемията от Ковид-19.

По проекта се осигурява психологическа помощ и консултиране, доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, закупени със средства на потребителите, както и съдействие за неотложни административни услуги. Подкрепа получават и социалните услуги, които се финансират от държавния бюджет, за прилагане на противоепидемични мерки за дезинфекция, тестване на персонала и потребителите и други мерки във връзка с предотвратяване заразяване с COVID-19.

С осигурения допълнителен финансов ресурс, общият размер на безвъзмездната помощ по проекта ще бъде 574 638,27 лв.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!