Обратно към категорията

Удължиха договорите на личните асистенти в Болярово

Добавено на: 03.09.2019 12:18
   
Продължават социалните услуги „Личен асистент“, „Домашен помощник” и   „Социален асистент” на територията на община Болярово. Срокът, за който са удължени за момента е 1 септември - 31 декември 2019 година. Това съобщи кметът на община Болярово Христо Христов на всички 46 лица от почти всички селища на общината, обгрижващи 130 с увреждания и хора над 65 г. с ограничения и невъзможност за самообслужване, живеещи  на територията на община Болярово. Общинският кмет подписа на 21 август анекс към споразумение, чрез който влиза в сила удължаването на услугите с ПМС 180/ 18.07. 2019 г. Анексът е неразделна част от Споразумението по чл. 19 от Постановление на Министерски съвет 344/21.12.2018 г. между общината и Агенция „Социално подпомагане“. 
Кметът на община Болярово събра всички трудово ангажирани до момента лица, за да им благодари за всеотдайността към най-уязвимата част от населението – възрастните, болни и самотни хора. Лицата, които получиха новите си договори, ще продължат работа до края на годината, след което ще имат възможността да получават обезщетение няколко месеца, регистрирайки се като безработна. Ако не бъдат отново удължени услугите отново, на което всички се надяват.
Христо Христов сподели, че според него тези услуги са доказано необходими не само за нашата, но и за всички общини в страната. Ангажират се хора а работа, които помагат на най-нуждаещите се от тези услуги възрастни хора. Не е лека задачата им, но те се справят удовлетворяващо и наистина заслужават благодарността, която им бе изказана и добрата новина, че ще имат поне до края на годината работа, а след това право на обезщетения, докато намерят нова. 
Пресцентър Община Болярово 

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!