Обратно към категорията

Утвърдиха план-приема за гимназиите в област Ямбол

Добавено на: 02.05.2023 09:34
   

Утвърден е вече държавният план-прием в VIII клас за учебната 2023/2024 година за гимназиите в област Ямбол. Заповедта на министъра на образованието вече е публикувана на сайта на Регионалното управление по образование.

От утре, 3 май, до 21 май ще се приемат заявления от ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания. По тяхно искане ще се приемат по документи за профили, специалности от професии, които не са противопоказни на здравословното им състояние.

Приемът на заявленията на останалите ученици ще започне на 5 юли, а резултатите от първото класиране ще бъдат обявени на 12 юли.

Изпитите по по български език и литература и по математика от националното външно оценяване в края на VII клас, които са важни и за приема в VIII клас, са на 13 и 16 юни.

Общо 44 паралелки се очаква да бъдат разкрити в гимназиите в област Ямбол през новата учебна година. Обявените за тях места са 1144.

Гимназиите предлагат и нови специалности. В ямболската Езикова гимназия разкриват паралелка за екскурзовод. В Стралджа, вместо профил предприемачески, през новата учебна година обявяват прием за "Работник в заведенията за хранене и развлечения".

В Болярово, където едва от миналата година откриха паралелка с професионална подготовка, отново обявяват прием за готвачи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!