Обратно към категорията

Вдигнаха заплатите в ямболската болница

   

Вдигнаха заплатите в ямболската болница

Масовите оставки на здравни работници отпадат

Увеличават заплатите в ямболската болница, съобщават от там с официално прессъобщение. Вчера е подписан колективен трудов договор между ръководството на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – Ямбол АД, представлявано от изпълнителния директор д-р Панайот Диманов, синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в болницата, представени от д-р Златимир Янев и от Гергана Георгиева.
Подписването на колективния трудов договор осигурява нарастване на основните работни заплати на лекарите в лечебното заведение от 01.08.2019 г. с близо 19 %, както и нарастване на основните работни заплати на професионалистите по здравни грижи в лечебното заведение от 36 %.
Увеличението на основните работни заплати на лекарите в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – Ямбол“ АД към 01.08.2019 г. спрямо 31.12.2018 г. е със 150 лв., а това на професионалистите по здравни грижи с 200 лв.
Новият колективен трудов договор изразява надеждата на подписалите го да бъде стъпка по пътя за постигане на удовлетвореност от здравните услуги както от пациентите, така и от медиците и хората, заети в лечебната дейност, коментират от ръководството на болницата.
Както по-рано ви информирахме, лекари, медицински сестри и санитари излязоха на протест на 15 юли. Те настояваха за по-високо заплащане, а за положението на болницата упрекнаха нейното управление и се заканиха, че на 31 юли  масово ще подадат предизвестия за напускане.
Според  директора на болницата проблем има, но той се крие зад намаления брой пациенти и съответно по-малкият паричен поток.
Д-р Диманов допълни, че подозира наличие и на други мотиви за протестните действия, които не са свързани със заплащането на персонала.
Екип на 999

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 hp 30.07.2019 06:34

А нещо за санитарите ? Или те не са хора и тях могат да ги ограбват безнаказано! 490 лв. основна заплатаи и непълно работно време, са подигравка с труда на хората.


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!