Обратно към категорията

ВиК-Ямбол търси кредити

Добавено на: 03.06.2020 09:22
   

ВиК-Ямбол ще тегли кредит, за да осигури съфинансирането си по проекта за реконструкция на водопроводната мрежа за Ямбол и Елхово, научи 999. От дружеството обявиха конкурс за кредитна или финансова институция, която може да предостави изгодни условия за дългосрочен инвестиционен кредит в размер на 2 милиона и 800 хиляди лева, както и оборотен револвиращ кредит и овърдрафт до 3 милиона лева.

Инвестиционният кредит е в размер на дължимото от „ВиК“ съфинансиране по проекта „Доизграждане и реконструкция на водоснабдителна и канализационна системи в обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Ямбол“. По него се предвижда до март 2024 година да бъде изграден нов външен водопровод за Ямбол от помпена станция „Кабиле“ до помпена станция „Ормана“, реконструкция на външния водопровод „Воден-Елхово“ в участъка от боляровското село Златиница до напорния резервоар за гр. Елхово, както и реконструкция и разширение на близо 16 километра вътрешна водопроводна и около 8 километра канализационна мрежа на Ямбол и Елхово.

С оборотния кредит от „ВиК“ си подсигуряват финансов резерв за разплащане с изпълнителите до верифицирането и получаването на безвъзмездната помощ по Оперативна програма „Околна среда“.

За двата кредита от дружеството предлагат особен залог върху всички наличности, настоящи и бъдещи вземания на дружеството, в това число и по договори с клиенти от общините Ямбол, Елхово, Болярово, Стралджа и Тунджа, които обслужва „ВиК“-Ямбол.

Очаква се финансовата институция, която ще отпусне кредитите, да стане ясна до края на юни.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!