Обратно към категорията

Все повече граждани избират електронните услуги на НАП

Добавено на: 17.11.2020 10:53
   

Над 2000 са издадените персонални идентификационни кодове (ПИК) от началото на годината от НАП-Ямбол. Хората, които са предпочели да ползват тази услуга се увеличават, тъй като той дава възможност, както да се подаде данъчна декларация, така и да се получат справки и удостоверения по електронен път, без да се посещава офис.

ПИК кодът на НАП е безплатен, безсрочен и се издава във всеки офис на Националната агенция за приходите. Той може да бъде заявен, както в офис на агенцията, така и само с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700, на имейл:infocenter@nra.bg, по пощата, или през системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), поддържана от Държавна агенция „Електронно управление“.

Ползването на електронните услуги на НАП е препоръчително поне до края на извънредната епидемична обстановка, припомнят от агенцията. Клиентите, които все пак са решили да посетят салона за обслужване на НАП, трябва да се съобразяват с въведения контролиран пропускателен режим и да спазват необходимото отстояние.

За първите десет месеца на годината, в НАП Ямбол са обслужени 48 хиляди клиенти. Близо 6300 жители на областта са заплатили задълженията си чрез т. нар. „виртуален ПОС терминал“ и физическите ПОС терминали на НАП, чрез които плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!