Обратно към категорията

Ямбол домакин на шампионат по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение

Добавено на: 21.09.2023 16:25
   

Ямбол ще бъде домакин на Държавно първенство по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение на 23 септември, събота, от 9:00 часа. Шампионатът се организира от Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и Община Ямбол.

Очаква се събитието да събере над 60 колоездачи от различни български градове, като София, Варна, Кюстендил, Благоевград и други. Ямбол ще бъде представен от Спортен клуб за интеграция „Ямбол 21“.

Старт-финалът на обиколката, която е с дължина от 1200 метра, ще бъде позициониран пред стадион „Георги Дражев“ в Градския парк, а съдия на състезанието ще бъде Добри Удрев.

Домакинството на Ямбол бе договорено на среща между заместник-кмета Енчо Керязов и Добри Удрев - член на УС на федерация Спорт за хора със зрителни увреждания при гостуването му в града през юли тази година. Тогава бяха уточнени параметрите и трасето на първенството.

С тази проява организаторите се надяват да популяризират сред обществеността дейността на спортните клубове за хора с увреждания. Държавното първенство е възможност и хората със зрителни проблеми да излязат от обичайната си среда, да променят собствените си нагласи към света и да разберат, че те могат да са в главната роля.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!