Обратно към категорията

Ямбол вече има общински електромобил

Добавено на: 26.10.2021 14:23
   

Новата придобивка е факт след внесено проектно предложение за финансиране по схемата за насърчаване на електромобили по Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд /НДЕФ/. Безвъзмездната финансова помощ от НДЕФ е в размер на 23 000 лева, съфинансирането от Община Ямбол - 27 262 лева.

Електрическото превозно средство ще помага за работата на общинските предприятия "Комунални и обредни дейности" и "Паркове и зони за отдих и спорт". Електромобилът ще бъде използван за сметосъбиране, почистване на зелени площи, поддръжка на площадите, пешеходните зони, паркингите и за други видове комунални дейности. Машината ще бъде полезна и при засаждането на растения, при тяхната поддръжка и поливане.

Енергоспестяващото превозно средство е от категория L7e с надстройка - тип самосвал. Новият електромобил е екологичен, не използва конвенционално гориво и е единственият в България от този тип с новото поколение литиево-йонна батерия с номинална сила 13 kWh. Времето за нейното зареждане е от 6 до 8 часа, а пробегът, който осигурява, е до 120 километра. Превозното средство е оборудвано с камера за задно виждане, има и отопление на кабината.


Маркери: средство

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!