Обратно към категорията

Ямболската база за медицински хеликоптери ще бъде в района на новата болница

Добавено на: 06.05.2023 07:59
   

Ямболската база, определена за кацане и излитане на медицински хеликоптери, ще бъде в района на новата болница, уточниха от лечебното заведение. Първоначално се предвиждаше за целта да се използва летището на Авиобаза "Безмер".

Теренът, определен за излитане и кацане, е с площ от 1600 кв. метра, предвидено е и място за хангар, в който ще е базиран един от медицинските хеликоптери. За по-голямо удобство площадката се намира в двора на новата сграда на многопрофилната болница "Свети Пантелеймон", подчерта изпълнителният директор д-р Панайот Диманов:

"Това има огромно значение за целия регион, защото в много бърз порядък, в т. нар. "златен час", пациентите ще бъдат обслужвани", посочи д-р Диманов.

Хеликоптерна площадка е заложена в проекта за довършването на новия болничен комплекс още през 2018 г.

След направените огледи от експерти на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" е преценено, че мястото е подходящо не само за площадка, а и за оперативна база, която да обслужва цяла Югоизточна България.

По последни разчети довършването на Новата болница в Ямбол трябва да стане до края на годината. За това са необходими още 9 млн. лева за индексация на строителните материали, както и 30 млн. за медицинска апаратура и обзавеждане.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!