Обратно към категорията

Ямболският драматичен театър излиза на открити сцени през септември

Добавено на: 28.08.2020 09:21
Снимки: ДТ "Невена Коканова"
   

И в началото на този театрален сезон, Драматичен театър „Невена Коканова“ остава верен на репертоарната си политика и обръща своето внимание към детската драматургия и отваря за децата невероятния свят на приказките. През септември на открити сцени ще представят пиесата „Магьосницата от долната земя“ от приятеля на театъра Панчо Панчев. Приказката ни пренася в света на вълшебното, с подсказване от Братя Грим, и тяхната „Баба Хола“. Една завладяваща, вълшебна история, в която трудолюбието е възнаградено, а мързелът наказан. Две различни сестри следват мистериозния път през кладенеца в царството на Баба Хола. Единият носи злато, другият лош късмет като награда за качествата им състрадание и трудолюбие, мързел и егоцентричност. Разказът довежда децата в долната земя, където маргаритката и крушата говорят, а вълшебникът Мокрьо върши своите чудеса. Магическа, прекрасна, завладяваща приказка, изпълнена със забавни диалози, танци и песни. Популярна мъдрост казва, че „доброто винаги е по-силно от злото” така е и в представлението на ямболския Драматичен театър.

Режисьор е Атанас Жеков, сценографията е на Ванина Цандева, за костюмите се е погрижила Александрина Игнатова. Текстът на песните е на актьора Волен Митев, а музиката - на Пламен Мирчев /Мирона/. В ролите ще видим Даниела Райчевска, Капка Валентинова, Цветелина Кънева, Георги Ружичка.

Представленията ще са на 4, 15,16, 25 и 30-ти септември от 11.00 ч.на открита сцена от западната страна на Читалище "Съгласие", а на 8-ми септември от 10.30 ч. на площадка "Ален Мак".

Несъмнено новата продукция ще бъде прекрасен подарък за децата и техните родители, за всички, които обичат приказките и театъра.

А освен това един спектакъл на незабравимия Пламен Панев ще има своята нова премиера на ямболска сцена след повече от 15 години. С нов състав, с нови актьори, но със същия дух и същото прекрасно чувство за хумор на обичания от всички ни Чудомир.

Очаквайте Даниела Райчевска, Цветелина Кънева, Галина Иванова, Димитър Димитров, Георги Ружичка, Атанас Жеков, Волен Митев, Вълчо Янев в "Министрите идат" на 3-ти септември от 19 часа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!