Обратно към категорията

Ямболски художник представя изложбата си "Фрагменти" в Севлиево

Добавено на: 19.06.2020 09:29
   

На 24-ти юни (сряда) от 18:00 ч. галерия „Видима“ в Севлиево ще представи изложбата „Фрагменти“(живопис, рисунка, графика) на ямболския художник Цветан Казанджиев.

Конкретен повод за тази изложба е неговата втора награда от конкурса за живопис „Създаваме заедно”, организиран от галерия „Видима”.

За своята среща със севлиевци именития художник е подбрал творби от няколко цикъла изпълнени в различни техники – акварел, рисунка, графика, маслени бои. Името на изложбата – „Фрагменти“, обединява различните направления, в които работи автора, като показва малки парченца от една огромна вселена, в която той самият е и създател и съзерцател.

Творбите му на пръв поглед абстрактни, в повечето случаи наподобяват мъглявини, облаци от светещи газове, в които се зараждат нови галактики и черни дупки от погълнатата светлина на умиращи звезди. Самият той казва, че изкуството му не е за всеки. Но когато човек открие началото на нишката, започва да се разплита едно кълбо от свързани символи, не едно съзвездие, а цяла небесна карта от културни, митологични и религиозни образи оживява в творбите му.

Цветан Казанджиев е един своеобразен алхимик, звездоброец, изследовател и философ, един вечно търсещ дух, който се движи по тънката граница между два космоса – този вътре в нас, населяван от архетипите на безкрайното несъзнавано и този в който плува нашето обвито в облаци синьо кълбо.

Цветан Казанджиев е един от неуморните художници, които творят без почивка. Той е един от хората, които са осъзнали своята мисия и всеки нов ден е ново предизвикателство. В творчеството му не се откриват случайни работи. Всичко, излязло изпод ръцете му е плод на многогодишно усъвършенстване, на една непрекъсната еволюираща мисъл. Цветан Казанджиев има свой собствен почерк, абсолютно разпознаваем, за което свидетелстват и думите на редица наши и чужди изкуствоведи.

Роден е в Ямбол през 1960 г., член на секция „Графика” към СБХ. Творческата му биография наброява над 150 самостоятелни и съвместни изложби, от които неговите участия са му донесли над 80 награди и признания.

Delnik.net


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!