Обратно към категорията

Ямболският куклен театър завърши творческия сезон с премиера

Добавено на: 24.07.2021 15:30
   

Държавният куклен театър "Георги Митев" в Ямбол представи днес премиерата на пиесата "Весел гъделичкащ смях" по произведението на Маргарит Минков.
Драматизацията и режисурата са дело на дебютантката Гергана Трайкова от класа на проф. Славчо Маленов, сценографията и куклите са на Пепа Паришева - също дебютант, музиката - на Ян Руменин. Ролите се изпълняват от актьорите Цветелина Николова, Ния Янакиева, Анна-Валерия Гостанян, Христо Петев.

Пиесата разказва историята на малко момиченце, което в един дъждовен ден открива своето време. Благодарение на спасителната мисия, в която се втурва заедно със своя нов приятел, то отприщва въображението си и научава безценни уроци за човешкото общуване и приятелството.

След кратка лятна ваканция театърът ще започне новия творчески сезон в средата на август. От 27 до 30 септември ямболските театрали ще бъдат домакини на 22-ия Национален фестивал на куклените театри "Михаил Лъкатник". По същото време ще бъде отбелязана и 65-годишнината от основаването на културната институция, съобщи за БТА директорът на театъра Елена Дойчева.


Маркери: театър, куклен

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!