Обратно към категорията

За председател на Общинския съвет на Ямбол беше избран Антон Шиков

Добавено на: 12.11.2019 21:04
   

Антон Шиков от П "Пряка демокрация" е новият председател на ОбС-Ямбол. Той спечели с 22 срещу 12 гласа за опонента му Татяна Петкова от ГЕРБ.

 Шиков е един от хората, прославили Ямбол и местната школа по информатика в страната и чужбина. Роден е на 25 декември 1977 г. в гр Харков (Украйна), но е живял там само през първата година и половина от живота си. Майка му е украинка, баща му - Руско Шиков, е от Ямбол. Първите си национални отличия печели още в малолетна възраст, когато посещава школата по математика на Косьо Косев. В гимназиална възраст се ориентира към информатиката и на 19 години печели златен медал от Балканиадата по информатика, а след това и бронзов от Международната олимпиада по информатика.
След завършването на магистратура по информатика в СУ "Св. Климент Охридски" се връща отново в Ямбол и през 2001 г. поема група в Школата по информатика, известна като „Шикови“. През 2015 г., а после и през 2017 г. Антон Шиков и неговият възпитаник Енчо Мишинев, който е в ТОП 10 на най-добрите състезатели по информатика в света, бяха удостоени от президентите Росен Плевнелиев и Румен Радев с почетните грамоти „Джон Атанасов“ и „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“.

Като член на националната комисия по информатика се занимава с провеждането на всички ученически състезания по програмиране и подбора на националния отбор на България.
Носител е на престижни международни отличия.

След избора Антон Шиков предложи на своите опоненти Катя Георгиева от БСП и Татяна Петкова от ГЕРБ да станат негови заместници, но това ще стане ясно на следващото заседание на местния парламент. Двете бяха негови конкуренти в балотажа при първата процедура за избор на председател на Общинския съвет на Ямбол на днешното заседание.

Близо 4 часа съветниците не успяха да излъчат свой председател.След което се проведе и втора процедура за изборната длъжност. В нея бяха издигнати само двете кандидатури - на Антон Шиков от "Пряка демокрация" и на Татяна Петкова от ГЕРБ.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!