Обратно към категорията

Забраняват автосъстезания в нова защитена зона "Стралджа"

Добавено на: 08.04.2020 16:34
   

Защитена зона „Стралджа“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна обявява Министерството на околната среда и водите. Проектът на заповедта за това в момента е подложена онлайн на обществено обсъждане.

Защитената зона е разположена в землищата на град Стралджа и село Атолово, както и на територията на карнобатските села Венец и Деветинци.

Освен разораването, залесяването, торенето и паленето на стърнища, в тях ще бъдат забранени състезания с моторни превозни средства, както и движение на мотоциклети, ATV, UTV и бъгита извън съществуващи пътища.

Пълният текст на проекта на заповед е публикуван на Интернет страницата на министерство на околната среда и водите - https://www.moew.government.bg/, тема „Природа“, подтема „Обществени обсъждания“ и е на разположение в административната сграда на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – РИОСВ Стара Загора (гр. Стара Загора, ул. „Стара планина” № 2) и РИОСВ Бургас (гр. Бургас, ж.к. „Лазур”, ул. „Перущица” № 67, ет.3).

До 26 април заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проекта на заповед режими.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!