Обратно към категорията

Започна изграждането на път в село Роза (видео)

Добавено на: 29.07.2020 18:24
   

На 29.07.2020 г., с официална церемония „Първа копка“, в с. Роза стартираха строително-монтажните работи по проект „Изграждане и рехабилитация на улици в населените места на Община „Тунджа“.

На церемонията присъстваха Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, Нели Славова - председател на Общински съвет „Тунджа“, Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, общински съветници, Илиян Анастасов- началник на РУ „Тунджа“, Марко Стоянов- кмет на село Роза и други кметове на населени места, както и представители на строителните фирми.

Чаровни деца от село Роза се включиха в събитието, посрещайки гостите с пита и сол по стар български обичай.

Водосвет за здраве и успешна работа отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий в съслужение с отец Жельо.

Приветствие към присъстващите отправи Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“ и представи предвидените дейности по проекта. Първата копка за изграждане на улица „Васил Левски“ в село Роза направиха заедно кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, инж. Стоян Проданов- представител на „Технострой- инженеринг 99“ АД и кметът на село Роза Марко Стоянов.

Проектът се изпълнява по административен договор № BG06RDNP001-7.001-0019-C01 от 22.05.2019 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. по Процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ № BG06RDNP001-7.001 – УЛИЦИ, „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях“.

Дейностите по проекта включват:

  1. Изпълнение на инвестиционен проект „Изграждане на ул. „Васил Левски“ от о.т.190 до о.т.532, с. Роза”, който включва дейности за изграждане на нови улично платно и тротоарни настилки. Сключен е договор с изпълнител „ТЕХНОСТРОЙ-ИНЖЕНЕРИНГ 99“ АД за изпълнение на СМР:

-СМР за изграждане на 5 151 кв. м. улично платно;

-СМР за изграждане на 2 085 кв. м. тротоарни настилки;

2. Основен ремонт/ рехабилитация на ул. „Търговска“ от о. т. 9 до о. т. 130 село Бояджик. Сключен е договор с изпълнител „ТРЕЙС-БГ“ ЕАД за изпълнение на:

-СМР за рехабилитация на 5 761,6 кв. м. улично платно;

-СМР за изграждане на 2 357,7 кв. м. тротоарни настилки;

3. Основен ремонт/ рехабилитация на ул. „Георги Дражев“ от о. т. 22 до о. т. 132 село Веселиново

Сключен е договор с изпълнител „Технопътстрой“ ЕООД за изпълнение на:

-СМР за рехабилитация на 5 899,6 кв. м. улично платно;

-СМР за изграждане на 1 587,6 кв. м. тротоарни настилки.

Включени са и дейности по авторски и строителен надзор на СМР, както и консултантски услуги при управлението, изпълнението и отчитането на проект.

Обща стойност на проекта – 1 091 920,02 лв., от които 1 087 405,78 лв. европейско финансиране.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!