Обратно към категорията

Заради липсата на качествена Интернет-връзка облекчават изискванията към къщи за гости

   

Заради липсата на качествена Интернет-връзка облекчават изискванията към къщи за гости

Липсата на качествена Интернет-връзка облекчава административните изисквания към хотелиери и собственици на къщи за гости. 11 са местата в област Ямбол, 7 в област Сливен, определени в заповедта на министъра на туризма Николина Ангелкова от 11 юни като труднодостъпни или отдалечени райони, за които липсва комуникационна свързаност. Това са боляровските села Вълчи извор, Иглика, Малко Шарково и Ружица, стралджанските Леярово и Палаузово, елховските Жребино, Лалково, Малко Кирилово, Славейково и Стройно, Сливенските минерални бани, село Средорек, котелските села Братан, Дъбова и Катунище, както и новозагорските Графитово и Крива круша. Заповедта на Ангелкова е във връзка с въвеждането на Единната система за туристическа информация, но тя се базира на данните от транспортното министерство за достъпа до Интернет в тези населени места. Така от туристическите обекти в тях ще се изисква въвеждане на данни за туристите само веднъж седмично, докато другите трябва да го правят ежедневно. 
До 30 септември 2019 г. всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, следва да регистрират свой профил в Единната система за туристическа информация. 
В гратисния период до 1-ви октомври, в който няма да се налагат глоби, се очаква в системата да се регистрират над 18 800 места за настаняване, които са вписани с уникален идентификационен номер в Националния туристически регистър. Ресорният министър припомни, че глобата за нарушители при първо нарушение е в размер от 1000 до 3000 лв., при повторно нарушение става двойна, а при трето нарушение от Министерство на туризма ще пристъпват и към заличаване и отнемане на лиценза.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!