Обратно към категорията

Заседава Съветът по въпросите на социалните услуги в Ямбол

Добавено на: 21.03.2023 10:56
   

На 20 март се проведе заседание на Съвета по въпросите на социалните услуги в Община Ямбол. Неговата основна цел е да участва и подпомага разработването на общинската политика в областта на социалните услуги, предоставяни на територията на общината, да изразява мнения, становища и предложения за подобряване на качеството и ефективността на социалните услуги в община Ямбол.

В него участват представители на различни институции - дирекция „Социално подпомагане“ - Ямбол, Регионална здравна инспекция - Ямбол, Регионално управление на образованието - Ямбол, Факултет „Техника и технологии“ към Тракийски университет - Стара Загора, ОД на МВР и др.

На заседанието беше представен и обсъден Анализът на потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет. Той е изготвен от Община Ямбол в съответствие с разпоредбите на Закона за социалните услуги и Наредбата за планиране на социалните услуги.

На срещата стана ясно, че всички действащи социални услуги ще бъдат запазени и Община Ямбол ще продължи разкриването на нови услуги според идентифицираните потребностите и нуждите на населението.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!