Обратно към категорията

Жителите на четири ямболски села са в протестна готовност заради проблеми с електрозахранването

Добавено на: 24.11.2021 08:52
   

Жителите на четири ямболски села са в протестна готовност за блокади на пътища заради проблеми с електрозахранването. Причината са честите и внезапни спирания на тока в Безмер, Дражево, Кабиле и Хаджидимитрово. Десетки сигнали за изгорели електроуреди са подадени в кметствата на селата, съобщи за БТА кметът на Безмер Росен Русев.
По думите му, въпреки многобройните сигнали от него и колегите му до ЕВН "Електроразпределение Юг", както и протестните подписки от местното население, проблемът продължава от години. Потърпевши от токовите удари са домакинства с над 3000 души и десетки фирми с производствена дейност в региона. Онлайн обучението на децата също е затруднено, каза кметът на Безмер.
Предстои проблемът отново да бъде обсъден между ръководствата на електроразпределителното дружество и община Тунджа. Проведени до момента са редица срещи и разговори, но взетите мерки са без траен резултат, каза по темата пред репортер на БТА кметът на общината Георги Георгиев.
Преди три месеца подобна среща свика и областният управител на Ямбол Георги Чалъков. От дружеството тогава признаха, че през август в региона е имало необичайно много изключвания на тока. Причината за това били мигриращите ята птици, които кацат по електропроводите. Допълнителна изолация на жиците и нови източници на захранване бяха сред набелязаните мерки.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!