Обратно към категорията

Близо 3000 вакантни места в туризма обявиха трудовите борси

Добавено на: 10.04.2023 14:32
   

Близо 3000 свободни работни места представиха 93 работодатели на пет специализирани трудови борси в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, организирани от Агенцията по заетостта през март. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

В прессъобщението се посочва, че 1849 търсещи работа, включително украински граждани и неактивни лица, отзовали се на поканата на бюрата по труда, участваха в срещите, за да проучат възможностите за започване на работа и да се запознаят лично с изискванията на бизнеса. Агенцията по заетостта организира трудовите борси в градовете Поморие, Долни чифлик, Каварна, Бургас и Добрич.

На прага на новия туристически сезон фирмите от бранша обявиха работни позиции за администратор в хотел, рецепционист, специалист по туризъм, камериер, градинар, спасител, работник в кухня, готвач, сервитьор, барман,  пиколо, общ работник, касиер, гладач, перач, аниматор, помощник-готвач, мияч на съдове, чистач, продавач-консултант, масажист и други.

През април 2023 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на девет борси. Графикът на срещите може да бъде намерен на сайта на Агенцията по заетостта или тук, информират в прессъобщението.

Близо три хиляди икономически неактивни граждани - които нито работят, нито търсят активно работа, станаха част от националната информационна кампания „Да работиш (е) яко!” на Агенцията по заетостта само в рамките на март, съобщиха от пресцентъра на агенцията преди дни. Участниците се включиха в 142 събития, организирани от бюрата по труда в цялата страна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!