Обратно към категорията

Движението по част от магистрала „Тракия“ се ограничава в петък и събота за улеснение на трафика в пиковите часове

Добавено на: 28.04.2023 07:22
   

Движението на моторни превозни средства  над 12 т между пети и 23-ти км на автомагистрала (АМ) „Тракия“ в посока Бургас се ограничава в петък и събота за улеснение на трафика в пиковите часове. Ограничението ще важи от 12:00 ч. до 20:00 ч. в петък – 28 април и в събота – 29 април от 8:00 ч. до 14:00 ч., съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Временната организация е поради очаквания интензивен трафик за почивните дни около 1 май. 

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Камионите над 12 тона ще се отбиват при пети км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“. 

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, напомнят от АПИ.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ти км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при км 20+500 на автомагистралата.

На 28 април, от 8:00 ч. до 15:00 ч., движението в участъка между 225-ти и 221-ви км на магистралата, на територията на област Стара Загора, ще се осъществява в изпреварващата лента в платното за София. За извършването на текущи ремонтни дейности ще бъде ограничено преминаването по аварийната и активната лента, информират още от АПИ.

До утре движението в участъка от 1+700 км до 0+000 км в посока София се осъществява в една лента поради ремонт на асфалтовата настилка. Ограничено е движението по изпреварващата и вътрешна активна лента, като то се осъществява във външната активна лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Въведено е ограничение на скоростта до 70 км/час. Движението при Мухово от 45+200 км до 46+266 км посока Бургас до 10 май се осъществява в аварийната лента с повишено внимание поради обезопасяване на пътния участък. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!