Обратно към категорията

След акция „Бяло“: Арестувани са близо 580 души

Добавено на: 13.12.2022 12:49
   

Близо 580 човека са арестувани при акцията срещу наркотици. Образувани са 470 досъдебни производства, каза пред медиите главният секретар на МВР Петър Тодоров на брифинг в Министерството на вътрешните работи във връзка с противодействие на разпространението на наркотици в района на училищата.

Акцията започна на 7 декември.

Вчера стигнахме високо в една такава престъпна верига, каза по повод случая в Джулюница вътрешният министър Иван Демерджиев и посочи, че тази акция е резултат от съвместната акция с прокуратурата. 

"Сред нашите приоритети беше хората, които разпространяват наркотици, да нямат достъп до децата и училищата. Успяхме да стигнем доста високо, помогна и акцията "Бяло", вчера заловихме над 200 кг наркотични вещества. По темата наркотици ние сме на едно мнение с прокуратурата и са все повече темите, по които сме на едно мнение", каза Демерджиев.

Министър Демерджиев подчерта, че действията на МВР ще продължат и извън територията на България, тъй като държавният глава на Турция е дал указания на турския вътрешен министър да съдейства на страната ни, включително за разпространението на наркотици и за каналджийството.

"В неделя ми предстои посещение в Турция, там ще дам данни на вътрешния министър", обяви той.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!