Обратно към категорията

4 училища в ямболско и 3 в Сливен получават пари за STEM среда

Добавено на: 20.08.2020 09:39
Снимки: Pixabay
   

Общините Тунджа, Стралджа и Елхово ще получат допълнително финансиране от държавния бюджет за изграждане на училищна STEM среда, тоест центрове с фокус върху природни науки, математика и/или информационните и компютърни технологии, научи 999.

300 хиляди лева са отпуснати на община Стралджа по проект на Средно училище "Пейо Крачолов Яворов" с постановление на Министерския съвет, обнародвано в „Държавен вестник“ на 18 август.

По националната програма за изграждане на училищна STEM среда са класирани и проектите на училищата в Бояджик и Веселиново. С постановлението на община Тунджа се отпускат 95 хиляди лева.

Оценителната комисия е класирала за финансиране проектите на Професионална гимназия "Стефан Караджа" и на Профилирана гимназия " Свети Климент Охридски" в Елхово, като всяка от тях трябваше да получи по 50 хиляди лева, или общо 100 хиляди лева. Но с постановлението на Министерския съвет на община Елхово се отпускат само 50 хиляди лева.

Средства за училищна STEM среда са отпуснати и на общините Сливен и Котел. Сливен получава 149 500 лв. за Основно училище "Панайот Хитов", Основно училище "Свети свети Кирил и Методий" и Средно училище "Йордан Йовков". Котел - 230 хиляди лв.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!