Обратно към категорията

5 юли - ден за благодарност към служителите на МВР

Добавено на: 05.07.2020 08:07
   

На всеки се е случвало поне веднъж да потърси за съвет полицай – ако не за защита при срещната агресия, то най-малкото за намиране на открадната вещ или за ориентир по даден маршрут. Ако нямаме полицай роднина, то поне имаме приятели или съученици сред тях.

И колкото да се сърдим на полицаите, че ни спират на пътя за проверка, то осъзнаваме, че това са хората, на които дължим спокойствието си на улицата.       

Министерството на вътрешните работи е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. А днес служителите от системата на МВР отбелязват 141 години от издаването на указа на княз Александър Батенберг за създаването на ведомството.

Нека им благодарим за отговорността и човечността!   

В навечерието на празника за постигнати високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления, за съществен принос при изпълнението на професионални задачи, за подобряването на административното обслужване на гражданите със заповеди на директора на ОДМВР Ямбол с "Писмена похвала" са наградени 53 служители, а 32 служители са повишени в длъжност.

По повод професионалния празник на служителите от МВР, за доброто сътрудничество, подкрепа и съпричастност при реализиране на хуманните дейности на БЧК, както и за успешното реализиране на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица в област Ямбол, директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол, инж. Митко Филипов връчи грамоти на 10 служители от областната дирекция. С почетна грамота за утвърждаване на хуманната същност на Червения кръст в интерес на обществото и държавата бе отличен комисар Георги Кючуков, началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР - Ямбол.

Предвид на извънредната епидемична обстановка в страната ни, и по света тази година в област Ямбол няма да се провеждат тържествени мероприятия за отбелязване на празника на МВР.

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки днес на площад „Хаджи Димитър” в град Сливен на 3 юли се състоя церемонията по честване на 141 години от създаване на МВР.  

Ръководители и служители на различни нива в ОДМВР-Сливен получиха награди и отличия за постигнати високи професионални резултати. 

По случай професионалния празник и за постигнати трайни резултати, безупречно поведение, проявена инициативност и професионализъм министърът на вътрешните работи Младен Маринов награждава с отличие „ПОЧЕТЕН ЗНАК” на МВР главен инспектор Димитър Кикьов, началник на Районно управление –Сливен, комисар Веселин Василев, заместник-директор на Областна дирекция на МВР- Сливен и младши експерт Дичо Баев, командир на екип в Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населеното”-Сливен.

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов награждава с „Обявяване на благодарност” и парична награда младши експерт Свилен Кавалов от участък „кв. Шести” при РУ-Нова Загора и с награда „Писмена похвала” главен инспектор Станимир Илиев, началник сектор „Криминална полиция” при РУ-Сливен.

43-ма служители на ОДМВР-Сливен и Районни управления Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са наградени с „Писмена похвала” от старши комисар Димитър Величков директор на Областна дирекция на МВР- Сливен. 16 служители са повишени в длъжност.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!