Обратно към категорията

РИК в Ямбол и Сливен утвърдиха образците на бюлетините за предстоящия парламентарен вот

Добавено на: 09.09.2022 08:29
   

108 000 хартиени бюлетини ще бъдат отпечатани за област Ямбол за предстоящите на 2 октомври избори за народни представители. Това реши Районната избирателна комисия в Ямбол на заседание вчера. Комисията утвърди и графичния файл с образец на хартиена бюлетина.
За област Сливен ще бъдат отпечатани 172 800 хартиени бюлетини. В бюлетината за 21 многомандатен избирателен район Сливен ще отсъства партията, с номер 4, тъй като в този район не е регистрирана нейна листа, съобщи на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева.
Във всички бюлетини за страната и чужбина няма да фигурира номер 21, тъй като партията не е регистрирала кандидат-депутатски листи.
Идентични ще бъдат и електронните бюлетини, въведени в машините за гласуване.
В бюлетините за чужбина няма преференциален вот.
Хартиените бюлетини и демоверсията на електронната бюлетина за гласуване, инсталирана върху машините за разяснителната кампания за вота на 2 октомври, бяха показани вчера на брифинг в ЦИК.
На 10 септември ще бъдат доставени всички машини в областните управи, като след това ще бъдат разположени по населените места, където ще има машинно гласуване, за да може всеки желаещ да гласува пробно.
на 13 и 14 септември 2022 г. ще бъдат предоставени по 2 машини с инсталирана демоверсия на електронна бюлетина за гласуване в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. на упълномощени да получат машините представители на регистрираните партии и коалиции, които са заявили искане до ЦИК.
От ЦИК припомниха, че на 17 септември изтича крайният срок за подаване на заявленията за гласуване по настоящ адрес, като те се подават до общинските администрации, може електронно през интернет страницата на ГД „ГРАО“. Тогава изтича и срокът за подаване на заявления за хората с уреждания, които няма да гласуват в изборни помещения, а в подвижна секция. Когато бъде образувана такава, до 26 септември и други граждани могат да заявят желание да гласуват в подвижната секция.
На заседанието си вчера Районна избирателна комисия – Ямбол утвърди 3 секции за гласуване с подвижна избирателна кутия в община Тунджа. Подадените заявления в община Тунджа за гласуване с подвижна кутия до момента са 82.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!