Обратно към категорията

В Сливен: Над 2200 кг капачки и кенчета бяха събрани на благотворителната екоакция за детска линейка

Добавено на: 24.04.2023 15:09
   

Семейства с деца, работещи в детски градини, фирми, предприятия, доброволчески организации се включиха в националната инициатива „Капачки и кенчета за бъдеще“ през миналата събота в Сливен. Бяха събрани 1 700 кг пластмасови капачки и 520 кг алуминиеви кенчета. Част от капачките бяха осигурени от общинските служители. Бяха предадени и над 40 чувала с кенчета, събирани през последните месеци в специалните контейнери на пешеходната зона в центъра на града. Отпадъците от използвани опаковки напълниха каросериите на два камиона, осигурени от Общината да превозят товара до пунктове за рециклиране.

Пролетната екоакция бе организирана съвместно от Община Сливен и Клуб за бъдеще – Сливен в подкрепа на националната инициатива за закупуване на неонатологична линейка, която ще бъде дарена на университетската болница в Стара Загора. Тя ще обслужва, освен Града на липите, Сливен и Ямбол. „Много сме признателни на общинския отдел „Екология“ за създадената отлична организация, за помощта при товаренето и разтоварването на събраните капачки и кенчета. Очакваме, че неонатологичната линейка ще бъде купена и дарена през юни. А през есента ще има отново подобна акция“, каза Божидар Йорданов от Клуб за бъдеще.

Община Сливен и Клуб за бъдеще благодарят на всички граждани, които се включиха в акцията и бяха съпричастни към благотворителната инициатива. Общината подкрепя редица кампании за разделно събиране на отпадъци и в момента се провеждат разговори за нови инициативи с кауза.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!