Обратно към категорията

Българите в Турция без пенсии, ако не декларират пред НОИ, че са живи

   

Българите в Турция без пенсии, ако не декларират пред НОИ, че са живи

Спират пенсиите на българите, които получават парите си в Турция но до 10 август не изпратят в НОИ заверена декларация, че са живи. Това съобщават от Националния осигурителен институт. 
Българските граждани, получаващи пенсии на базата на споразумението между правителствата на България и на Турция за изплащане на български пенсии в южната ни съседка, са задължени по силата на това споразумение два пъти в годината да декларират пред българските власти, че са живи. 
Получателите на такива пенсии трябва през месеците януари и юли на съответната календарна година да се явяват лично пред официален орган в Турция за заверка на декларацията за живот. След заверката оригиналът на документа се изпраща до Националния осигурителен институт. Пенсиите на лицата, за които документът не е получен в срок до 10 февруари - за първото полугодие на съответната календарна година, и до 10 август - за второто полугодие на същата, се спират. Изплащането им се възобновява след получаване в НОИ на въпросната надлежно заверена декларация за живот.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 01.08.2019 09:28

Май бая парички изтичат към неживи наши сънародници в Турция! Някой външен наблюдател ги е светнал чиновниците от НОИ. Защото те самите трудно биха се сетили.


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!