Обратно към категорията

Елитни гимназии приемат осмокласници и с бал 65

   

Елитни гимназии приемат осмокласници и с бал 65

13 паралелки в ямболските гимназии са се борили за осмокласници във второто класиране. С най-нисък бал – 65, са приети ученици в специалността екскурзоводство в Езиковата гимназия, показва справката, публикувана в сайта на Регионалното управление по образование. В езиковата все още попълват и паралелките си по английски език с допълнителни немски и испански. 
80 и 84 е балът на ученици, класирани на втория етап в паралелките на гимназията по земеделие „Христо Ботев“. 
Учениците с по-добри оценки и бал над 330 са избрали паралелките по математика, природни науки и софтуерни и хардуерни науки.
В Сливен във второто класиране учениците са избрали 26 паралелки. С най-нисък бал 80, влизат седмокласници в паралелката по компютърни технологии в гимназия „Мария Кюри“. Най-висок бал – 299, от Регионалното управление по образованието в Сливен отчитат за паралелката по природни науки в гимназия „Добри Чинтулов“.     
До 22 юли учениците класирани на втория етап за прием в осми клас трябва да се запишат в училището, в което са приети. Ако не се запишат в указания срок ще загубят мястото си и трябва да подадат заявление за участие в трети етап на класиране за свободните места, които ще бъдат обявени на 23 юли.
Екип на 999

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!