Обратно към категорията

Ето част от решенията на днешното заседание на ОбС-Болярово

Добавено на: 04.12.2023 16:39
   

Групата към администрацията на Община Болярово за поддържане на хигиенизирането на населените места ще се увеличи от 1 януари, съобщи кметът Христо Христов на днешното заседание на Общинския съвет. В момента в тази група са назначени четирима души, което е крайно недостатъчно за 20-те населени места в общината предвид ангажиментите, които имат. За град Болярово се предвижда да бъдат назначени общо 8 души, по един човек ще бъде назначен и към кметствата в Попово, Стефан Караджово, Голямо Крушево и Воден, съобщи още кметът Христо Христов.

На днешното заседание общинските съветници дадоха съгласието си с 18 хиляди лева от капиталовата програма на общината да бъдат закупени нови моторни храсторези, косачки и други инструменти, необходими за поддържането на чистотата в обществените територии.

Съветниците утвърдиха новата структура на общинската администрация, предложена от кмета на общината. Гласуваха състава на постоянните си комисии, избраха за заместник-председател Атанас Дженков. Приеха и предложението на кмета общината да отпусне средства за реализацията на съвместния с Български червен кръст проект „Топъл обяд“. Този проект се реализира вече 16-та поредна година, припомни заместник-кметът Нина Терзиева. 150 ученици от двете училища в Община Болярово ще получават и тази зима безплатен топъл обяд. Общият бюджет на проекта тази година е 26 812 лв. Съфинансирането от страна на общината е 14 625 лв. Топлият обяд ще се предоставя за 65 учебни дни.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!