Обратно към категорията

Грипна епидемия (но не и ваканция) в Ямбол и областта до 5 февруари

Добавено на: 29.01.2024 11:34
   

Област Ямбол е в грипна епидемия от 30 януари до 5 февруари включително. Учениците обаче ще продължат да учат присъствено. На входа на училищата ще им бъде измервана температурата им и ще носят маски.

Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Радостина Калчева след заседание на Областния оперативен щаб. Заболеваемостта от грип е преминала епидемичния праг за областта от 339 на 10 000 души (в момента е 348 на 10 хиляди жители).

Преустановяват се плановите консултации и за бременни и деца, профилактичните прегледи, имунизациите. Забраняват се свижданията в лечебните и социални заведения, а носенето на маски в тях става задължително. В училищата и детските градини се въвежда строг сутрешен филтър и засилена дезинфекция на помещенията.

Предстои заповедта с набелязаните противоепидемични мерки да бъде одобрена от главния държавен здравен инспектор доц. Кунчев и да влязат в сила.

Областният оперативен щаб отново ще заседава слд седмица, отново в понеделник, и ще решава дали грипната епидемия да бъде удължена.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!