Обратно към категорията

Младежки празник на традициите в Ямбол

Добавено на: 19.04.2024 17:07
   

Гимназисти от Ямбол ще се надиграват на ръченица, дайчово, чичово, еленино и други народни хорá на 20 април от 11:00 часа в Младежки културен център „Георги Братанов“. Фестивалът „Що ми е мило и драго“ се организира от Професионална гимназия „Васил Левски“ със съдействието на Община Ямбол. Празникът преминава под знака на 148-мата годишнина от Априлското въстание и 135-годишнина от основаването на учебното заведение, но целта му е основно да напомни, че любовта към традициите и към българското е в нас и е пътят към бъдещето ни, споделят организаторите.

Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи– от 5-ти до 7-ми клас и от 8-ми до 12-ти клас. Според регламента, те трябва да представят до три хорá по техен избор. Те ще бъдат оценявани от професионално жури, което ще определи носителите на първо, второ и трето място в двете възрастови групи.

По време на фестивала ще бъде организирано и дефиле с народни носии, като са предвидени награди за тези, които представят автентична носия и разкажат увлекателна история в две-три изречения за нея.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!