Обратно към категорията

Най-големият православен храм в Ямбол набира средства за електронни камбани

Добавено на: 21.03.2022 11:53
Снимки: БНР
   

В Ямбол църковното настоятелство на най-големия православен храм в града - "Свети Николай Чудотворец", започна кампания за набиране на средства за купуването на електронни камбани, съобщава БНР.

В три от четирите църкви в Ямбол са поставени механизми за електронно задвижване на камбаните, преди години е закупено и за централния храм ”Св. Николай Чудотворец”, но то вече е негодно за употреба, обясни архимандрит Димитър, който е и председател на Църковното настоятелство на храма: 

"Устройството, което използваме за храма, е много остаряло и почти всеки ден се чупи и е много неудобно и много непрактично. Само компютърът е около 2 000 лева. Дай Боже да няма скок в цената, аз говорих преди 10-тина дни с хората. Отделно чуковете за камбаните - всеки чук е по 1000 лева, те са три камбани, така че 5000 лева са само компютърът и камбаните, окабеляването близо 6000 лева ще ни излезе". 

Това е поредната благотворителна кампания, организирана от настоятелството. Със средства от дарения преди няколко месеца беше закупена икона на Св. Николай Чудотворец, в която е вградена частица от мощите на Светеца.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!