Обратно към категорията

Отново съдят Община Ямбол за вреди

Добавено на: 04.09.2019 11:28
   

С дело срещу община Ямбол започна новия съдебен сезон в Административен съд-Ямбол. Днес в 10 часа беше разгледана жалбата на гражданин, който съди общината по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

През месец май същият гражданин осъди община Ямбол за неправомерни действия, впоследствие е получил присъдените му от съда 510 лева, след като завел изпълнително дело срещу общината. Впоследствие обаче беше осъден от Окръжния съд да плати на кметството обратно 337 лева.

Историята започва, след като гражданинът подава заявление до Дирекция „Местни приходи” в Община Ямбол да му прихванат недължим данък за отписан от регистрация автомобил. От дирекцията обаче не му връщат отговор в продължение на 30 дни. Мъжът обжалва пред кмета, но той пък от своя страна потвърждава мълчаливия отказ, позовавайки се на справки от сектор Пътна полиция, от които било видно, че процесния автомобил не е с прекратена регистрация. Прекратяването на регистрацията обаче е било задължение на самия сектор Пътна полиция, тъй като табелите на автомобила са невалидни, категорични са магистратите.

Какво ще бъде новото решение на съда и дали община Ямбол отново ще бъде осъдена за неправомерни действия на нейни служители, ще стане ясно не по-рано от месец.
Екип 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!